de Claudia Mîţoi
În ultima perioadă s-au înmulţit părerile referitoare la anul 2012 - cum că atunci ar fi sfârşitul lumii. Celebra Carmen Harra ne-a vorbit despre această dată atât de controversată, dar şi despre schimbările care vor surveni în 2011, despre iminenţa unui cutremur şi despre criza financiară prin care trece ţara noastră. Mai mult, renumita prezicătoare ne-a dezvăluit secretele carierei sale de la Hollywood, unde e înconjurată de staruri, dar şi despre viaţa personală.
- Cât timp aţi cântat în trupa Trio Expres?
- Grupul Trio Expres a luat naştere în anul 1978. Eram trei tinere pline de energie, pline de viaţă şi foarte doritoare să venim cu ceva nou în România. Ultimele noastre activităţi au avut loc în anul 1983, practic am cântat în grup cinci ani.
- Ce amintiri aveţi din acea perioadă?
- Ooo!... Sunt atât de multe amintiri frumoase!... Dar cred că cel mai frumos lucru pe care l-am făcut eu şi colegele mele din trupa Trio Expres a fost faptul că am reuşit să le deschidem românilor poarta spre muzica internaţională. Am venit cu ceva complet nou şi excentric, cântând piese ale unor formaţii celebre precum ABBA. Şi că tot a venit vorba despre această trupă, îmi amintesc că eram la o televiziune din Suedia, unde era invitat şi producătorul ABBA de la acea vreme şi a fost absolut uimit când a ascultat piesele noastre. Nu-i venea să creadă că pot exista interpretări atât de bune ale unor piese pe care le cânta trupa sa.
- Dar piesele dumneavoastră de cine erau compuse?
- Piesele noastre erau compuse de noi trei. Eu, având o dorinţă foarte mare de a inova, aduceam un stil aparte, veneam cu tot felul de idei atât legate de interpretare, cât şi de modul în care voiam să transmitem publicului un mesaj. Practic, foarte multe dintre melodiile cântate de noi erau colaje ale unor piese celebre ale anilor ’70 şi ’80.
- Mai ţineţi legătura cu cele două colege de trupă?
- Colegele mele au fost Angela Stoenescu şi Angela Olaru. Am rămas prietene bune chiar şi după destrămarea trupei Trio Expres.
- Alături de cine aţi urcat pe scenă la acea vreme?
- Am participat la spectacole alături de foarte mulţi artişti ai momentului respectiv. Îmi amintesc faptul că am cântat cu Alla Pugaciova, dar am avut bucuria să evoluez şi alături de bateristul lui Paul McCartney de la acea vreme.
- Vă lipseşte muzica? Aţi mai cântat de când sunteţi în SUA?
- Muzica este marea pasiune a vieţii mele şi cânt de fiecare dată când am ocazia. E o bucurie pe care nu mi-o pot lua. În SUA am cântat de foarte multe ori pentru comunităţile de români şi chiar am avut şi câteva CD-uri lansate. La un moment dat, am deschis un restaurant împreună cu soţul meu, unde au venit foarte mulţi artişti români, precum Marina Voica, Draga Olteanu Matei sau Victor Socaciu.
„Harra” înseamnă în greacă „bucurie”
- Înainte de Revoluţie eraţi cunoscută cu numele de Carmen Mureşan. Care e povestea cu numele Harra?
- Povestea acestui nume a venit în momentul în care eu am decis să-mi schimb cariera şi, fiind foarte convinsă că numele are un impact foarte mare asupra omului, am decis să îl schimb în Carmen Harra, pentru că în greacă „harra” înseamnă „bucurie” şi mi s-a părut potrivit pentru ceea ce eu aveam de gând să fac.
- Spuneţi-mi, vă rog, cum aţi ajuns din România în SUA şi dacă v-a fost greu la început. V-aţi întoarce definitiv în ţară?
- La început, plecările mele din ţară s-au datorat carierei, care m-a purtat peste tot. Fiind în vizită în Suedia, la sora mea, l-am cunoscut pe soţul meu, care era american, şi am plecat alături de el. Asta se întâmpla în anul 1982, iar până în 1992 am continuat să vizitez cât puteam de des România, unde locuiau părinţii mei. M-am acomodat foarte greu în străinătate, am luat-o de la zero, mi-am schimbat complet cariera şi stilul de viaţă. Am avut însă mare noroc cu soţul meu, care m-a ajutat să trec peste acest lucru şi, datorită iubirii noastre, am rămas alături de el. Nu cred că aş putea să mai trăiesc în România, pentru că diferă foarte mult de viaţa din America. Şi nu mă refer la partea materială, ci la cea spirituală.
- Despre viaţa de familie ce ne puteţi spune?
- Soţul meu a murit anul trecut de cancer pulmonar. Fuma de 20 de ani şi acest lucru i-a curmat viaţa. Cât despre cele trei fete ale mele, vă pot spune că sunt foarte bine. Cea mică, Alexandra, îşi doreşte să mă urmeze, are o pasiune şi un talent extraordinar pentru literatură şi îi place foarte mult să scrie. Carmen, fiica mea mijlocie, este medic la un spital din New York, iar Florina este make-up artist. Mă înţeleg extraordinar cu ele, avem o relaţie excepţională, suntem patru prietene bune.
„Când eram mică, anticipam ceea ce voia să-mi spună tata”
- Când v-aţi descoperit harul de prezicătoare?
- După ce la 5 ani era să mă înec în Someş a fost un lanţ de evenimente care m-a făcut să înţeleg, o dată cu maturizarea, că am acest har. De exemplu, când a murit bunicul meu, eu eram la şcoală, nu aveam de unde să aflu această veste tristă, şi când tatăl meu a venit în clasa unde învăţam eu i-am spus: „Ştiu că bunicul a murit”, iar el a rămas surprins de faptul că anticipasem ceea ce a vrut să-mi spună. A mai fost o întâmplare: tata trebuia să meargă la Cluj cu trenul şi eu i-am spus să nu se ducă, pentru că i se va întâmpla ceva rău. Din anumite motive, a pierdut acel tren şi a aflat mai târziu că fusese implicat într-un grav accident feroviar, în care şi-au pierdut viaţa mulţi oameni. Toate aceste întâmplări şi altele m-au făcut să-mi dau seama că pot preveni anumite evenimente şi că am o viziune dezvoltată asupra lucrurilor.
- Care au fost cele mai importante previziuni făcute?
- N-aş putea să cataloghez predicţiile mele, pentru că toate au un impact - diferă foarte mult ce tip de predicţie faci. De exemplu, când am spus în direct la o televiziune naţională în America faptul că turnurile gemene vor fi lovite de trei avioane şi că un altul se îndreaptă spre Casa Albă a fost vorba despre o predicţie foarte mare, la nivel mondial. La fel s-a întâmplat în anul 1999, când am spus la canalul de televiziune FOX că va porni un al treilea război mondial în Iran şi Irak, care nu va avea implicaţie ca şi celelalte două, însă care va antrena foarte multe ţări în lupta cu terorismul. Şi acest lucru s-a dovedit a fi adevărat când America a decis să atace Irakul. Bineînţeles că au existat şi predicţii mari pentru o persoană anume, şi aici vă dau ca exemplu anul 1996, când i-am spus lui Hillary Clinton că va fi senator al statului New York.
„Predicţiile mi-au salvat viaţa la cutremurul din ‘77”
- Avertizările dumneavoastră au salvat vreodată viaţa cuiva?
- În primul rând, predicţiile mele mi-au salvat propria viaţă. De exemplu, la marele cutremur din 4 martie ‘77 eram la Bucureşti, a doua zi urmând să mă duc la o emisiune. Mă aflam într-o clădire din care am fugit cu disperare cu trei minute înainte să se producă acea catastrofă. Simţeam că trebuie să fug neapărat de acolo. Îmi amintesc că era un lift plin cu oameni şi cineva m-a invitat să cobor cu ei, iar eu am refuzat, alergând pe scări, iar mai apoi a început cutremurul şi toate persoanele din lift au murit, iar clădirea s-a prăbuşit. De atunci am o mare fobie de cutremure, am evitat mereu zonele seismice şi lifturile. Mi-au rămas întipărite în minte chipurile acelor persoane care au murit în lift.
„Hillary Clinton a călcat pragul cabinetului meu”
- În prezent sunteţi cea mai dorită consilieră din America. Aveţi şi un cabinet de psihoterapie la New York. Ce vedete de la Hollywood v-au călcat pragul?
- Datorită predicţiilor mele, apărute în timp în diferite ziare din America şi confirmate ulterior, am ajuns să am credibilitatea necesară ca starurile de la Hollywood să vină la mine. Cabinetul meu este atât de psihologie personală, cât şi de cuplu. De asemenea, biroul meu este pe o stradă celebră în America şi aşa am ajuns să fiu vizitată de diferite vedete americane, de la Hillary Clinton la Linda Lopez, sora lui Jennifer Lopez, şi mulţi alţii.
„Nu cred că iarna aceasta va fi una deosebit de grea”
- Se tot vorbeşte în România despre iminenţa unui cutremur. Presimţiţi ceva în sensul acesta?
- Deşi nu îmi place să fac predicţii care prevestesc răul, cred că va veni un cutremur mare în România, chiar mai puternic decât cel din ’77. Din păcate, România nu face nimic să se protejeze aşa cum face Japonia, de exemplu.
- Cercetătorii polonezi au afirmat că iarna 2010-2011 va fi cea mai grea din ultimii 1.000 de ani. Ce credeţi?
- Nu, eu nu cred că iarna aceasta va fi una deosebit de grea. Orice iarnă este grea, dar nu simt ca iarna 2010-2011 să aibă ceva distrugător ori catastrofal.
- Criza financiară a provocat panică în rândul lumii. Când credeţi că se va îmbunătăţi situaţia economică şi socială a României?
- Criza economică nu va lua sfârşit în nicio ţară. Eu am susţinut în prima mea carte că este nevoie de o schimbare a sistemelor existente. Şi toată lumea nu înţelegea de ce spun asta, pentru că la acea vreme toate mergeau foarte bine. Atât România, cât şi orice altă ţară vor trece prin acest proces de schimbare şi de reconstrucţie. Este inevitabilă prăbuşirea sistemului economic.
„În 2012 nu va fi sfârşitul lumii, aşa cum se crede“
- Previziuni pentru 2011?
- Dacă anul 2010 a fost anul cutremurelor fizice, anul 2011 va fi anul cutremurelor politice. Vor cădea preşedinţi de stat, se vor schimba conducerile ţărilor, va fi un adevărat haos politic la nivel mondial.
- În primăvara anului viitor veţi lansa cartea intitulată „Wholeliness”, în care vorbiţi şi despre anul 2012. Va fi sfârşitul lumii? La ce să ne aşteptăm?- Nu, nu va veni sfârşitul lumii. Cartea vorbeşte despre schimbările majore pe care omenirea trebuie să le facă. Anul 2012 va fi anul transformărilor, în care va trebui să înţelegem că doar uniţi vom putea să mergem mai departe, va fi anul în care va trebui să reparăm tot ce am stricat. Planetele se vor alinia perfect în 2012, dar nu va fi sfârşitul lumii, aşa cum se crede, ci pur şi simplu se va încheia o eră de peste 5.000 de ani. În această „Eră de Aur”, războiul nu va mai exista, pentru că ne vom muta, practic, într-un alt univers, vom beneficia de o altă înţelegere a lumii în care trăim şi ne vom ghida după un alt sistem de valori. Totul se va schimba, iar lumea care va veni va fi stabilă, normală şi corectă.
„Mă folosesc de numerologie pentru a citi codul divin al fiecărei persoane“
- De ce aveţi nevoie pentru a face clarviziunea unei persoane? Vă folosiţi de psihologie sau de numerologie?- Înainte de toate, eu sunt psiholog. Nu sunt ghicitor sau clarvăzător, cum am citit în anumite ziare din România. Mă folosesc de numerologie pentru a citi codul divin al fiecărei persoane, care ne este dat de data de naştere.
- Pe lângă faptul că faceţi preziceri, aveţi şi alt gen de puteri? Spre exemplu, puteţi vindeca oameni?
- Nu, nu vreau să mă proclam vindecătoare. Fiecare dintre noi se poate vindeca de aproape orice, atât timp cât are o energie pozitivă şi constructivă. Eu asta încerc să le induc oamenilor, să ia energia bună şi să o folosească spre binele lor. Cel mai mult am vindecat sufletele oamenilor, deschizându-le gândirea.
- Explicaţi-ne puţin codul sufletesc individual, pe care consideraţi că-l are fiecare dintre noi, şi cum ne poate ajuta acest lucru.
- Data de naştere a fiecăruia ne ajută să ne cunoaştem codul divin. Fiecare dintre noi ar trebui să-l ştie, să ştie exact care este rolul său pe pământ şi care sunt lucrurile pe care ar trebui să le facă.
- Vorbiţi într-una dintre cărţile dumneavoastră despre „karma de fiecare zi”. Ce este aceasta şi cum poate vindeca ea rănile vechi din sufletul oamenilor?
- Fiecare acţiune întreprinsă de noi în viaţa de zi cu zi ne creează karma, bună sau rea. Aşadar, ar trebui să facem doar lucruri bune dacă ne dorim să ni se întâmple la fel. Dacă toţi am gândi pozitiv şi am fi buni unii cu alţii, chiar ar fi Raiul pe Pământ!
„Criza economică nu va lua sfârşit în nicio ţară“
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu